Dingen in de badkamer die u ziek kunnen maken en hoe u ze kunt oplossen

De badkamer is de meest regelmatig gebruikte kamer in een huis, en dit regelmatige gebruik brengt nogal wat problemen met zich mee, vooral wanneer deze door meerdere mensen wordt gebruikt. Hoewel elke kamer in uw huis regelmatig moet worden schoongemaakt, moet er bijzondere aandacht worden besteed aan de badkamer, omdat deze meer kans heeft om het soort ziektekiemen te herbergen dat tot ziekte kan leiden. Ziektekiemen maken deel uit van een gezond immuunsysteem, maar je wilt toch voorkomen dat je ziektekiemen krijgt die kunnen leiden tot een ziekte die je dagenlang buiten werking kan stellen.

De eerste stap om ervoor te zorgen dat uw badkamer relatief kiemvrij blijft, is door deze regelmatig schoon te maken, wat inhoudt dat u regelmatig snel schoonmaakt en elke maand een ‘diepe reiniging’ uitvoert. Zorg ervoor dat u alle badkameroppervlakken, inclusief de badkamervloer, regelmatig schoonmaakt met ontsmettingsmiddelen. Als u of iemand in uw familie een ziekte heeft gehad, met name griep of diarree, is het een goed idee om deze nog vaker schoon te maken.

Het is altijd het beste idee om goede hygiëne toe te passen om te voorkomen dat ziektekiemen zich in de eerste plaats verspreiden, zoals onthouden om je handen te wassen nadat je naar het toilet bent geweest. Maar wat draagt ​​bij aan ziek worden door problemen in de badkamer en wat kun je eraan doen? Lees verder om meer te weten te komen.

Nare ziektekiemen uit het toilet

Laten we eerst het meest verschrikkelijke gebied uit de weg ruimen – het toilet! Een manier om het probleem van de verspreiding van ziektekiemen moeiteloos op te lossen, is door het toiletdeksel te sluiten voordat u doorspoelt, omdat dit kan voorkomen dat 3,2 miljoen microben per vierkante inch van het toilet in de lucht worden uitgeworpen.

Het toilet regelmatig schoonmaken is ook de sleutel, vooral omdat een onrein toilet er lelijk uit kan zien en ook kan gaan stinken. Het is de moeite waard om het toilet minstens één keer per week te desinfecteren, omdat het een snelle manier is om bacteriën zoals E.coli te laten etteren. Geef het een goede scrub met ontsmettingsmiddel en laat het bleekmiddel minstens 10 minuten in de kom zitten voordat u het afspoelt.

Moet je je tandenborstel opbergen om te voorkomen dat je ziek wordt?

Vraag het aan een groep mensen en de consensus is misschien dat je je tandenborstel na gebruik moet opbergen om te voorkomen dat ziektekiemen zich op het borsteloppervlak verzamelen. Maar dit kan uiteindelijk meer kwaad dan goed doen, vooral als je een reisetui gebruikt om je tandenborstel te bedekken. Dit zal een omgeving creëren waar bacteriën kunnen gedijen omdat het de borstelharen vochtig houdt. De juiste manier om een ​​tandenborstel op te bergen is door hem rechtop aan de lucht te drogen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat tandenborstels elkaar niet raken.

Maar hoe zit het met het probleem met het doorspoelen van het toilet in de buurt van waar je je tandenborstel opbergt? De eenvoudige manier om te voorkomen dat ontlasting op uw tandenborstel terechtkomt, is door ervoor te zorgen dat u het toiletdeksel sluit voordat u het doorspoelt, anders kunnen vervelende deeltjes zich tot twee meter van de kom verplaatsen.

Trouwens, als jij of iemand in je familie ziek is geweest, zorg er dan voor dat je je tandenborstel weggooit zodra jij of je familielid beter is.

 Schimmel en meeldauw

Schimmel en meeldauw zullen uiteindelijk hun lelijke kop opsteken in de badkamer, simpelweg omdat je onbedoeld een vochtige en warme omgeving creëert waar ze dol op zijn. Hoewel meeldauw geen extreem giftige schimmel is, ziet het er nog steeds lelijk uit en kan het een enorm probleem worden als het blijft etteren.

Gelukkig is het vrij eenvoudig om de groei van schimmel te verminderen en te vertragen. Laat uw badkamerafzuiging of -ventilatie gewoon minimaal 20 minuten aan staan ​​na het douchen, zodat de kamer kan ventileren en drogen. Zorg er ook voor dat handdoeken en een douchegordijn na elk gebruik zo snel mogelijk drogen (hier is een handdoekenrek een geschikte keuze).

Als je een douchegordijn hebt, vergeet dat dan niet af te halen en was het ook regelmatig, want hierdoor kan snel schimmel en meeldauw ontstaan.

Defecte badkamerventilatoren

Nu we het toch over ventilatie hebben, moet u ook regelmatig controleren of uw badkamerafzuiging goed draait. Het is een essentieel onderdeel van het verwijderen van overtollig vocht in uw badkamer, en als het niet goed werkt, kan het leiden tot het ontstaan ​​van schimmel of kan het gevaarlijke deeltjes recirculeren die mensen met astma of allergieën kunnen beïnvloeden.

Naast het controleren of het goed werkt, zorgt u ervoor dat het vrij blijft van stof en schimmel, zodat het ontstopt wordt en uw ventilator efficiënt blijft werken.

Schakelaars, Deurknoppen & Kranen

Hoewel we graag willen geloven dat iedereen zijn handen wast na gebruik van het toilet, kunnen sommige mensen inderdaad gewoon te lui zijn. Dit betekent dat uw hand kan worden bedekt met vervelende ziektekiemen door simpelweg de lichtschakelaar aan te zetten wanneer u de badkamer binnenkomt.

In gezinshuizen is het de moeite waard om aan gezinsleden te herhalen hoe belangrijk het is om hun handen te wassen na een toiletbezoek, vooral voor uw kinderen. Maar nogmaals, de boodschap is niet 100% gegarandeerd om door te komen. Zorg er in plaats daarvan voor dat u oppervlakken die vaak worden aangeraakt regelmatig afveegt met antibacteriële doekjes om de verspreiding van vervelende bacteriën te voorkomen. Dit is nog belangrijker als iemand in het huishouden momenteel ziek is met een verkoudheid of een ander virus.

Verstopte douchekoppen

Het is gemakkelijk om te vergeten dat de douchekop regelmatig moet worden schoongemaakt, net als elk ander deel van de badkamer. Als u het niet schoonmaakt, kan dit na verloop van tijd leiden tot een opeenhoping van kalkaanslag en zeepresten, wat er weliswaar lelijk uitziet, maar ook tot nare dingen kan leiden.

Bij het testen van douchekoppen ontdekten onderzoekers dat microben zoals Legionella pneumophila en Mycobacterium avium in de douchekop kunnen zitten en in de lucht kunnen komen zodra de douche in gebruik is. Deze kunnen problemen veroorzaken voor mensen met ziekten zoals longziekte of mensen met een zwakker immuunsysteem.

Gelukkig kan de douchekop eenvoudig worden schoongemaakt met een eenvoudige oplossing van gedistilleerde azijn. Zorg ervoor dat u dit niet vergeet te doen als onderdeel van uw normale badkamerreinigingsroutine.

Onreine handdoeken

We zouden niet zeggen dat bad- of handdoeken na elk gebruik moeten worden gewassen, omdat als je te veel zou doen, je wasmachine overuren zou maken. Zorg er wel voor dat je handdoeken tussen het gebruik door volledig kunnen drogen (nogmaals, het is een goed idee om een ​​verwarmd handdoekenrek in je badkamer te installeren).

Als handdoeken worden gedeeld (dit geldt ook voor badmatten) en niet regelmatig genoeg worden schoongemaakt, beginnen de problemen toe te nemen. Voetschimmel is een aandoening die kan worden veroorzaakt door een onreine handdoek, dus zorg ervoor dat ze regelmatig worden schoongemaakt en zorg ervoor dat handdoeken worden gedesinfecteerd als iemand in huis ziek is.

Gebruikte Loofahs en Sponzen

Hoewel luffa’s en sponzen de beste manier zijn om vuil en dode huidcellen van je lichaam te verwijderen, zijn ze ook geweldig in het vasthouden en comfortabel maken van de bacteriën die je probeert kwijt te raken. Dit betekent dat u dit de volgende keer dat u het gebruikt eenvoudig opnieuw op uw lichaam kunt aanbrengen, tenzij u natuurlijk stappen onderneemt om dit probleem aan te pakken.

Was deze gereedschappen na gebruik gewoon met warm zeepsop, spoel ze af en hang ze aan de lucht op een plek met goede luchtcirculatie. Voor een grondigere reiniging doe je ze af en toe in de wasmachine.

Je zult merken dat luffa’s en sponzen kapot gaan en na verloop van tijd onbruikbaar worden, maar vervang ze elke maand of zo – vooral als ze regelmatig door het hele gezin worden gebruikt.

Slechte waterkwaliteit

Gezien hoe vaak we water gebruiken, zowel om te wassen als om te drinken, is een slechte waterkwaliteit een onfeilbare manier om uzelf en uw gezin ziek te maken. Hard water kan een hoog gehalte aan mineralen zoals calcium en kalk bevatten, wat gemakkelijk kan leiden tot kalkaanslag op sanitair.

Als u in een ouder huis woont, kunnen sommige leidingen hebben die zijn aangesloten met loodsoldeer of zelfs massieve loden leidingen. Lood kan in de loop der jaren afbreken en in het water lekken, wat vooral bij jonge kinderen problemen kan veroorzaken, omdat het hun ontwikkelende hersenen en zenuwstelsel aantast. Koop een water testkit om erachter te komen waaruit uw water bestaat. Als het iets bijzonder gevaarlijks is, zoals lood of een hoog gehalte aan bacteriën, moet u het probleem zo snel mogelijk verhelpen.

Agressieve schoonmaakproducten voor badkamers

Hoewel badkamerreinigingsproducten helpen om uw badkamer vrij van ziektekiemen te houden, moet u zeer voorzichtig zijn bij het gebruik ervan. Het mengen van agressieve chemicaliën in een kleine badkamer kan leiden tot ademhalingsproblemen, dus zet altijd badkamerventilatoren aan om de luchtcirculatie te verhogen tijdens en na uw badkamerreiniging. Spuit ook niet te veel luchtverfrisser in een kleine afgesloten ruimte zoals de badkamer.

Overweeg om natuurlijke alternatieven te gebruiken als deze beschikbaar zijn, omdat deze zowel beter kunnen zijn voor het milieu als voor uw gezondheid.

Daar heb je het! Nu heb je een paar tips om weg te gaan en ervoor te zorgen dat je badkamer geen ziekte veroorzaakt in je hele gezin. U moet er alleen voor zorgen dat u zich aan deze tips houdt als onderdeel van een algehele gezondere levensstijl.

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Water is..
Logo
Shopping cart