Een verstopt toilet repareren

Een verstopt toilet repareren

Het komt zelden voor dat iemand het leven doorkomt zonder op een of ander moment een verstopt toilet tegen te komen. Of het nu onze eigen ongelukkige toedoen is, de nasleep van een feestje, een herinnering aan een onattente gast of het resultaat van een kind dat besluit het toilet te gebruiken om hun speelgoed op te bergen, uiteindelijk zal een toilet niet leeglopen als het wordt doorgespoeld. Een verstopt toilet is een groot ongemak, vooral als het het enige toilet in uw huis is en moet worden verholpen voordat het een onhygiënische schande wordt. Gelukkig, als je je hebt afgevraagd hoe je een verstopt toilet kunt repareren, is dit een eenvoudig proces waarvoor je maar een paar gereedschappen en een paar minuten van je tijd nodig hebt.

Niet doorspoelen

Het eerste en belangrijkste om te onthouden wanneer u een toilet probeert te ontstoppen, is om het niet door te spoelen. Het kan verleidelijk zijn om nogmaals door te spoelen in de hoop dat de toegevoegde waterdruk de verstopping zou kunnen oplossen, maar de kans is groter dat uw badkamer onder water komt te staan, vooral als de verstopping volledig waterdicht is. In deze gevallen is er maar één manier waarop water uit de toiletpot kan ontsnappen en dat is niet waar u het wilt hebben. Hopelijk zal al het water van je eerste spoeling uiteindelijk langs de verstopping weglopen en kun je beginnen te proberen het te verwijderen.

Watertoevoer afsluiten

Het is misschien niet nodig om de watertoevoer naar het toilet af te sluiten, maar het is een goede voorzorgsmaatregel, vooral als er water in een al volle toiletpot loopt. Er moet een afsluiter op de pijp zitten die water naar uw toilet levert, meestal aan de linkerkant als u ernaar kijkt. Voor oudere leidingen is mogelijk een schroevendraaier met platte kop nodig om te sluiten, terwijl veel moderne leidingen een ingebouwde handgreep hebben om uw taak gemakkelijker te maken. In beide gevallen moet u de klep 90 graden draaien om de watertoevoer van het toilet af te sluiten, zodat u de rest van uw taak met vertrouwen kunt voltooien.

Bereid het gebied voor

Hoewel uw badkamervloer waarschijnlijk waterdicht is, of deze nu betegeld is of bedekt met een ander waterdicht materiaal, wilt u waarschijnlijk geen tijd besteden aan het opruimen van de inhoud van uw toilet. Met dit in gedachten is het de moeite waard om een ​​paar minuten de tijd te nemen om het gebied rond uw toilet voor te bereiden om een ​​uitgebreidere schoonmaak te voorkomen. Dit kan zo simpel zijn als het plaatsen van wat oude kranten of ongewenste handdoeken rond de onderkant van uw toilet om eventueel ontsnappend water op te vangen en te absorberen, vooral als u een totale verstopping heeft en een pan vol water.

Draag rubberen handschoenen

In het ideale geval hoeft u uw handen niet onder te dompelen in iets te onaangenaams, maar het is in ieder geval de moeite waard om ze te beschermen. Elk paar lange rubberen handschoenen zal het werk doen; zorg er wel voor dat er geen gaten zijn, gezien de vervelende ziektekiemen waarmee u te maken kunt krijgen. Als je handschoenen uit je keuken haalt, moet je ze apart houden en ze uitsluitend gebruiken voor toiletreiniging, om verspreiding van ziektekiemen te voorkomen.

Poging tot verwijdering

Controleer voordat u naar de dichtstbijzijnde bouwmarkt gaat of u de verstopping kunt zien en zo ja, probeer deze los te maken of te verwijderen. Een toiletborstel kan de verstopping mogelijk zo goed opbreken dat deze door het sanitairsysteem kan. Als je dit artikel leest, heb je waarschijnlijk je penseel al te weinig gebruikt. Een stok kan een stijvere oplossing bieden, maar zorg ervoor dat je iets gebruikt dat de afwerking van je toilet niet beschadigt, een oude houten bezemsteel is ideaal, en wees voorbereid om dit item weg te gooien als je klaar bent. Als de krachtige aanpak niet werkt, moet u in plaats daarvan loodgietersgereedschap gebruiken.

Plunjer

Een van de beste manieren om een ​​toiletblokkade te verwijderen, is door een zuiger te gebruiken. Voor deze taak wilt u een toiletplunjer gebruiken, in tegenstelling tot een traditionele halfronde gootsteenplunjer (de bekende Dalek-arm); toiletplunjers hebben een verlengkraag, een lang stuk dat verder in de sifon kan worden geduwd om een ​​veel grotere zuigkracht te creëren. Druk met je zuiger op de sifon en begin voorzichtig te duiken; gebruik in eerste instantie niet te veel kracht, omdat het vacuümeffect vies water over de omgeving kan sproeien (inclusief u). Idealiter zou uw plunjer volledig onder water moeten zijn, omdat dit zal helpen om een ​​afdichting rond de rand te creëren en het water zelf zal meer druk uitoefenen wanneer het in de richting van de verstopping wordt geduwd.

Sanitair slang

Als uw vertrouwde plunjer de verstopping niet kan verschuiven, is het beste alternatief om een ​​afvoerslang te gebruiken, ook wel afvoerslang of afvoerboor genoemd. Dit lange stuk gereedschap heeft een opgerold uiteinde dat is ontworpen om alles wat het in uw leidingen tegenkomt te grijpen of te doorboren en is te vinden in de meeste doe-het-zelfwinkels, evenals enkele grotere supermarkten. Een slang kan helpen in situaties waar een verstopping verder in uw leidingen zit, vooral een onvolledige verstopping die niet kan worden verwijderd door te storten. Je eerste doel is om de boor door het toilet en rond de S-bocht te duwen; hopelijk hoef je het niet te ver te duwen voordat je de blokkade tegenkomt. Probeer het uiteinde door de blokkade te duwen om het uit elkaar te halen. Als dit niet werkt, trek het dan terug en het opgerolde uiteinde kan de verstopping haken, waardoor het terug in de toiletpot komt waar u het kunt verwijderen.

Chemicaliën

Er zijn tal van vermeende chemische oplossingen voor toiletblokkades. Deze omvatten huismiddeltjes zoals een mengsel van zuiveringszout en azijn, maar ook chemische producten zoals bleekmiddel of ontstopper. Als uw verstopping wordt veroorzaakt door een opeenhoping van vuil en vuil in uw leidingen, kunnen deze oplossingen werken, maar in veel gevallen vult u gewoon een reeds verstopt toilet met potentieel gevaarlijke chemicaliën. Krachtigere chemicaliën kunnen ook de afwerking van keramische toiletten beschadigen als ze voor langere tijd worden gebruikt (wat onvermijdelijk is als ze door een verstopping in het toilet vastzitten). Als je de chemische methode al hebt geprobeerd voordat je andere stappen onderneemt, draag dan rubberen handschoenen en een veiligheidsbril. Vooral het induiken kan een rommelig proces zijn en je wilt niet dat bleekmiddel in je gezicht wordt gelanceerd.

Bel een loodgieter

De laatste stap in een doe-het-zelf-handleiding voor loodgieterswerk is om een ​​loodgieter te bellen. Het lijkt misschien overdreven om een ​​loodgieter te bellen voor een verstopt toilet, maar het is geen schande, vooral als je de andere stappen al zonder succes hebt geprobeerd. Als de verstopping niet kan worden bereikt door een leidingslang of zich in de binnenkant van het toilet bevindt, kunt u het beste professionele hulp inroepen in plaats van uw leidingen uit elkaar te halen. Een loodgieter kan professioneel gereedschap gebruiken om uw verstopping te verwijderen, terwijl hij ook de rest van uw sanitair grondig schoonmaakt, zodat het in de toekomst probleemloos werkt.

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Water is..
Logo
Shopping cart