Hoe douchedeuren schoon te maken

Er zijn maar weinig schoonmaakklussen die zo bevredigend zijn als het poetsen van uw douchedeuren om een glanzend glazen oppervlak te krijgen. Het verwijderen van schuim en vlekken van hard water kan zeer therapeutisch zijn en wordt ten zeerste aanbevolen om regelmatig te doen. Maar hoe maak je een glazen douchedeur schoon en met welke schoonmaaktips moet je altijd rekening houden?

Hieronder vindt u alles wat u moet weten over het reinigen van glazen douchedeuren. We hebben onderwerpen behandeld zoals ideale ingrediënten die u kunt combineren om uw eigen douchereinigers te maken. Evenals een stapsgewijze handleiding over hoe u uw badkamerdeur gemakkelijk kunt reinigen.

Lees verder om te zien hoe u de glans kunt krijgen waarnaar u op zoek bent en veeg vandaag nog doucheresten weg!

Zeepresten voorkomen

Er zijn een paar dingen die je kunt gebruiken om te voorkomen dat zeepresten zich ophopen en strepen op het glas van je douche veroorzaken. Overweeg om over te stappen op vloeibare zeep in plaats van een stuk zeep en u zult direct een gebrek aan zeepresten in uw douche opmerken.

Je moet ook altijd je hele douche na gebruik afdrogen en afspoelen met water. Dit voorkomt dat mineralen zich ophopen en moeilijk te verwijderen vlekken vormen. Je water ontharden met een waterontharder is ook een geweldig idee en is er een die veel mensen vergeten.

Een wisser gebruiken

Het gebruik van een raamwisser om je douchedeur schoon te vegen nadat je klaar bent met schoonmaken, is een geweldige manier om zeepresten te voorkomen. Hoewel zeep en andere reinigingsproducten goed zijn in het verwijderen van vlekken, kunnen ze problematisch zijn als ze niet worden uitgespoeld.

Een raamwisser veegt alle resten weg, vooral in de frustrerende hoeken van uw glazen deur. Overweeg om er in te investeren als je genoeg hebt van zeepresten en ophoping van mineralen die de glans van je bril verpesten.

Hoe maak je je douchedeur schoon?

1. Verzamel je schoonmaakspullen

Voordat u zich volledig stort op het reinigen van uw douchedeuren, moet u controleren of u alles heeft wat u nodig heeft om uw eigen douche-scrubmengsel te maken. Controleer je kasten op ingrediënten zoals azijn of bicarbonaat, want deze kunnen erg handig zijn als je een douche wilt schoonmaken.

2. Gebruik je spray

Als u tevreden bent met de door u gekozen douchereiniger, meng deze dan in een spuitfles en bedek uw hele doucheglasscherm met het mengsel. Een spray is uiterst nuttig omdat het op plaatsen kan komen die u normaal gesproken moeilijk kunt bereiken.

3. Laat het weken

Een essentiële stap, maar een die vaak wordt vergeten, is ervoor te zorgen dat u uw reinigingsmengsel laat intrekken. Als u het mengsel te snel wegveegt, voorkomt u dat al het zeepresten op uw glas worden verwijderd. Dit betekent dat u misschien niet die verblindende glans krijgt waarnaar u op zoek bent.

Voor de meeste oplossingen moet je het minstens 10-15 minuten laten intrekken, maar voor sommige, zoals een mengsel van azijn en water, kun je het tot 30 minuten laten staan. Laat zure reinigingsmiddelen echter niet te lang op uw glazen deur zitten, dit kan strepen achterlaten.

4. Schrob weg

Na ongeveer 15 minuten is het nu tijd om alle reinigingsmengsels die op uw glazen deur achterblijven, weg te schrobben. Veeg eventuele oplossingen zachtjes weg, als je te hard schrobt kun je soms strepen achterlaten.

Probeer een zachte spons te vinden, in plaats van een schuursponsje, want je wilt je douche op geen enkele manier beschadigen. Je kunt ook een glaskrabber gebruiken als je die in je keukenkast hebt staan. We raden u ten zeerste aan om een ​​schraper op te halen, omdat deze perfect is voor doucheschermen en glazen deuren.

5. En…. afspoelen

Het gebruik van water om eventuele overgebleven oplossing weg te spoelen is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je niets hebt achtergelaten. Vul een emmer water en laat het door elk glas rond je douche lopen om ervoor te zorgen dat je de glans van je deur niet bederft.

Deze stap is ook belangrijk als je een sterk ruikend mengsel hebt gebruikt, zoals witte azijn of ammoniakoplossing. Een laatste spoeling met water kan voorkomen dat een sterke geur uw badkamer overheerst.

6. Laatste stappen

Droog tot slot alle overgebleven watermerken altijd af met een papieren handdoek of microvezeldoek. Als er water op de deur van uw douche blijft staan, kan dit leiden tot schimmel of andere problematische vlekken op uw glas. Dit is ook belangrijk nadat je onder de douche hebt gestaan!

Probeer je doucheglas te blijven drogen nadat je het hebt gebruikt, want dit is een geweldige manier om je badkamer schoon te houden.

Wat te gebruiken om uw douchedeur schoon te maken?

Gebruik zuiveringszout

Zuiveringszout is gemakkelijk een van de beste ingrediënten die u kunt gebruiken om elk type douchedeur schoon te maken. Door het te combineren met een vloeistof, zoals azijn of zelfs gewoon water, kun je een douchestraal maken die zelfs de meest hardnekkige zeepresten verwijdert.

Allereerst wil je je zuiveringszout mengen met water en indien mogelijk toevoegen aan een spuitfles. Zodra het mengsel van water en zuiveringszout volledig is gecombineerd, kunt u het eenvoudig rond uw douchewand spuiten om glazen douchedeuren gemakkelijk te reinigen.

Laat het ongeveer 15-20 minuten intrekken en veeg vervolgens de glazen deur van je douche schoon met een handdoek of een spons om alle resterende water/bicarb-mengsels te verwijderen. Weinig mengsels zijn zo krachtig in het verwijderen van zeepresten en watervlekken als een mengsel van bicarbonaat en water.

Gebruik azijn

Hoewel het een onaangename geur kan veroorzaken, wordt azijn constant gebruikt om een ​​grondige reinigingsoplossing te bieden. Door azijn, bij voorkeur witte azijn, te combineren met een reinigingsmiddel, kunt u bijna alle vlekken in uw douche wegvegen.

Het beste van azijn is dat het een vloeistof is, wat betekent dat je het in een spuitfles kunt doen en die moeilijk bereikbare delen van je douche kunt raken. Nadat u het op uw douchescherm hebt aangebracht, laat u het ongeveer 30 minuten door vuil en zeepresten snijden. Laat het niet te lang liggen, omdat het zure karakter strepen op uw glazen douchedeur kan veroorzaken.

Zodra de azijn zijn werk heeft gedaan, veegt u deze voorzichtig weg met keukenpapier of een spons en droogt u eventuele azijnresten op met microvezeldoeken. Douche schrobben hoeft niet duur te zijn als je producten kunt gebruiken die je in je keukenkastjes vindt.

Ammoniak gebruiken

Meer algemeen geassocieerd met kappers, wist u dat ammoniak kan worden gebruikt om douchedeuren schoon te maken?

Door ammoniak te mengen met warm water in een spuitfles, creëer je je eigen krachtige douchereiniger. Meng ammoniak echter nooit met een bleekmiddel, omdat dit extreem gevaarlijke giftige dampen kan veroorzaken.

Voordat je je mengsel op je doucheglas spuit, moet je alle ramen of ventilatie in je badkamer openen, want ammoniak kan extreem stinken. Zodra uw badkamer goed geventileerd is, gebruikt u gewoon de spuitfles op uw doucheglas en geeft u het een paar minuten de tijd om zijn werk te doen.

Als je zeker weet dat je het minstens 10-15 minuten hebt laten zitten, veeg je eventuele resten weg met een spons of doek. Zoals altijd moet je eventuele watervlekken afdrogen met een papieren handdoek, of met een gewone toren nadat je je douche hebt afgeveegd.

Citroensap gebruiken

Een van de beste schoonmaakproducten en een die je zeker in je kasten zult hebben, citroensap is perfect voor het schrobben van douchedeuren. Citroen is niet alleen geweldig in het verwijderen van schuim en minerale afzettingen, maar het is ook ideaal voor het verwijderen van strepen van glazen douchedeuren.

Idealiter, als je citroen gebruikt, wil je het combineren met zuiveringszout, omdat het zuur een reactie zal veroorzaken met het zuiveringszout. Deze reactie zal een schuim creëren dat perfect is voor het schrobben van elk deel van de badkamer, niet alleen uw douchedeur.

Wanneer je de volgende keer van plan bent om je hele douche schoon te maken, overweeg dan om een ​​mengsel van citroensap/zuiveringszout te gebruiken.

Regulier reinigingsproduct

Soms, als de vuil- en vuilvlekken niet al te erg zijn, zijn gewone schoonmaakproducten meer dan voldoende voor het reinigen van glazen douchedeuren. Pak een spons en gebruik alle typische reinigingsoplossingen die je in je keukenkastje kunt vinden, want soms is dat alles wat nodig is.

Als u hiermee klaar bent, moet u uw douche afvegen met een papieren handdoek of een soortgelijk droogartikel. U wilt niet dat er meer vocht wordt opgebouwd dan nodig is, omdat dit tot schimmel kan leiden.

Hoe vaak moet ik mijn douchedeur schoonmaken?

Vanwege hoge temperaturen en waterdamp die tot vocht leidt, is het regelmatig reinigen van uw douchedeur uiterst belangrijk. Gebrek aan reiniging kan leiden tot schimmelvorming en een vuile douchedeur, dus idealiter wilt u uw douchedeur minstens één keer per week schrobben. Dit is vooral belangrijk als de deur van je douche van glas is gemaakt. Veeg ophoping van schuim op uw glazen deur weg met een spons en zorg ervoor dat uw badkameroppervlakken constant worden schoongemaakt om vuil te voorkomen.

Wat verwijdert kalkvlekken van glazen douchedeuren?

Bijna alle oplossingen die we vandaag hebben geleverd, zijn uitstekend in het verwijderen van hard watervlekken van glazen douchedeuren. De meest effectieve oplossing voor het reinigen van glazen douchedeuren kan echter een mengsel van witte azijn en water zijn.

Wat is het gemakkelijkste type douchedeur om schoon te maken?

Enkele van de gemakkelijkste deurtypes om schoon te houden, zijn gemaakt van glas. Omdat glas helder is, kun je gemakkelijk strepen en vlekken zien die op een vast oppervlak niet zichtbaar zijn. Glas is ook ongelooflijk glad, wat betekent dat je het kunt afvegen met een wisser of iets dergelijks en het schuim ongelooflijk gemakkelijk kunt verwijderen. Bijna alle douchereinigers op de markt zijn niet voor niets ontworpen om het glas van de douchedeur te reinigen. Als u overweegt een nieuwe deur voor uw douche aan te schaffen, probeer dan een glazen deur te vinden die u bevalt.

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Water is..
Logo