Hoe maak je een toiletborstel schoon?

De eenvoudige toiletborstel speelt een praktisch cruciale rol bij het schoonhouden van uw badkamer. Het is dan ook een van de belangrijkste badkameraccessoires. Toiletborstels moeten zo vaak worden vervangen als nodig is om ervoor te zorgen dat slijtage hun effectiviteit niet vermindert. Een goed onderhouden borstel gaat echter heel lang mee! Het is vrij eenvoudig (en belangrijk!) om je toiletborstel een beetje onderhoud te geven. Het wordt vergeleken met veel andere huishoudelijke taken; deze is vrij eenvoudig en erg snel.
Dit betekent dat er echt geen excuus is om het niet te doen! Lees verder om erachter te komen hoe u een toiletborstel schoonmaakt.

Hoe maak je een toiletborstel schoon:

Borstels moeten minstens om de drie tot zes maanden worden gedesinfecteerd! Als u een groter huishouden heeft, moet u dit wellicht vaker doen. Hoe vaak je je borstel schoonmaakt, is echt naar eigen goeddunken. Een goed onderhouden borstel werkt echter veel beter dan een borstel waarvan de haren uit elkaar vallen. Plan regelmatige schoonmaakbeurten in om ervoor te zorgen dat u dit belangrijke proces niet omzeilt.

Investeer in een antibacteriële toiletreiniger die speciaal is ontwikkeld om het vuil en de ontlasting aan te pakken waarmee toiletborstels gedwongen in contact komen. Zoals we weten, zijn toiletten broeinesten voor besmetting. Dus de juiste antibacteriële reiniger vernietigt de smerigste ziektekiemen die mogelijk in je borstel leven en zich voortplanten!

Hoe maak je een toiletborstel schoon: zelfgemaakte brouwsels!

Je kunt ook je eigen brouwsel (azijn) samenstellen of gewoon standaard bleekmiddel gebruiken en de borstel gewoon in zijn eigen houder laten weken. Het liefst spuiten we het product in de toiletpot en laten we de borstel daar intrekken (alleen als het toilet zelf is schoongemaakt natuurlijk). U kunt de borstel ook in een emmer plaatsen, azijn, bleekmiddel of oplossing aanbrengen met wat heet water en minimaal een uur laten intrekken. Als u uw borstel in de toiletpot laat weken, moet u deze enkele uren laten intrekken. Het voordeel is dat je ook een gloednieuw toilet en een borstel hebt!

Na een krachtige, rustgevende weekbeurt, moet u uw borstel nogmaals afspoelen met een tuinslang of door schoon water erop te spuiten en aan de lucht te laten drogen.

Leer te letten op slijtage. Het kan verleidelijk zijn om bij een oude borstel te blijven, en het is economisch en ecologisch verantwoord om uw borstel zo lang mogelijk te behouden. Zodra de kwaliteit van een borstel begint af te nemen, moet u op zoek naar een nieuwe vervanging.

Hoe maak je een toiletborstel schoon – Verdere tips:

Koop een nieuwe toiletborstel lang voordat je oude de weg van de dinosaurus gaat. Op die manier is uw nieuwe borstel altijd klaar voor gebruik en in staat om in actie te komen wanneer dat nodig is.

Spuit de borstel in met een ontsmettende spray om eventueel achtergebleven vuil te verwijderen.

Overmatig gebruik van bleekmiddel is niet milieuvriendelijk, dus als je azijn over hebt, werkt het net zo goed en het milieu keurt het goed.

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Water is..
Logo