Lage waterdruk in de douche – oorzaken en tips

De ochtenddouche moet ontspannend zijn en je voorbereiden op de grote uitdagingen van de dag. Maar douchen is pas echt leuk als de waterdruk hoog is. Helaas hebben veel huishoudens in Nederland het probleem van onvoldoende waterdruk!
Maar hoe hoog moet de waterdruk in uw huis eigenlijk zijn? Waar lees je de waterdruk af, wat zijn de oorzaken en hoe verhoog je de waterdruk in de douche?

We willen je dit kort laten zien in dit bericht.

Hoe hoog moet de waterdruk in huis zijn?

De waterdruk in uw huis moet doorgaans tussen de 3 en 4 bar zijn. Uw plaatselijke waterleverancier is hiervoor verantwoordelijk. Voor een normaal huis zijn 3 bar meestal altijd voldoende.
In een huis met meerdere verdiepingen kan het ook meer zijn. Anders hebben de bovenste verdiepingen voldoende waterdruk. In je eigen huis kun je meestal de waterdruk bij de hoofdwateraansluiting aflezen en eventueel aanpassen.
In een flatgebouw heb je meestal geen toegang tot de hoofdwatervoorziening. Wil je de waterdruk verhogen, neem dan contact op met je huismeester, verhuurder of vastgoedbeheerder! Ze zouden je moeten kunnen helpen.

Wat kunnen de oorzaken zijn van onvoldoende waterdruk?

Onvoldoende waterdruk in de douche of keuken kan vele oorzaken hebben. Sommige problemen kunt u in een paar eenvoudige stappen zelf oplossen. Je kunt anderen niet zo gemakkelijk veranderen. Hiervoor dient u contact op te nemen met de respectievelijke experts.

De plaatselijke waterleiding is verantwoordelijk voor de juiste waterdruk tot aan uw hoofdwatermeter. Is de druk daar al te laag, neem dan contact op met uw waterleidingbedrijf.
In de keuken en badkamer heb je meestal afsluiters voor koud en warm water. Controleer of deze voldoende zijn aangedraaid. Meestal kun je het gebruiken om de waterdruk voor de douche te verhogen.

Heeft u een doorstroombegrenzer in uw douche geïnstalleerd om water te besparen? Deze wordt meestal gebruikt tussen de douchethermostaat en de doucheslang of tussen de douchekop en de slang. Verwijder hem gewoon als je de waterdruk in de douche wilt verhogen.

Verhoog de druk van het douchewater in huis

Als de waterdruk in de loop van de tijd alleen maar is afgenomen, kunnen verstopte filters ook de oorzaak zijn. Deze filters houden vuildeeltjes tegen, wat op zich erg goed is. Maar als de waterdruk daardoor lijdt, moeten ze worden schoongemaakt. Als u hier geen idee van heeft, moet u uw loodgieter het laten doen.

Simpele tips om de waterdruk in de douche te verhogen

Als de waterdruk in uw appartement of huis in orde is, maar te zwak onder de douche, zijn er eenvoudige manieren om deze weer te verhogen.

Als je erg hard water in huis hebt, kan het zijn dat de doucheslang maar ook de douchekop al te verkalkt is en je daardoor te weinig waterdruk hebt tijdens het douchen.
Of misschien heb je een waterbesparende douchekop in je douche geïnstalleerd. Dan zou het heel normaal zijn dat je waterdruk niet zo hoog is. Aan de andere kant is je waterverbruik onder de douche ook lager en bespaar je energie en geld.

De oplossing zou zijn om een ​​douchekop te kopen die uw waterdruk gemakkelijk met 200% verhoogt!

Als de waterdruk in de douche te zwak is, is er een eenvoudige oplossing. Koop een douchekop met een krachtige straal.
Deze modellen zijn erg praktisch omdat ze de waterdruk in de douche tot wel 200% verhogen.

Ionische douchekop, hoge druk, waterbesparend, met 3 douchemodi

13,50 in stock
Laatste update was op: oktober 24, 2020 9:22 am

Handdouche | 3 straalsoort(en) Ultra comfortabele ervaring met douchemodi: massage<br />-Natuurlijke bio-actieve stenen zorgen voor Eco-pure waterfiltratie<br />-Een mooi transparant, doorzichtig ontwerp en een filter met hoge dichtheid<br />-OPMERKING: Waterslang NIET inbegrepen

Geef uw mening

Laat een reactie achter