Retro badkamer, vintage stijl

Tijdloos design voor uw badkamer

Ben je op zoek naar een retro badkamer met een vintage look, mid-century stijl of shabby chic? Dan ben je niet de enige, want de retrostijl beleeft momenteel een revival. Met antiek ogend badkamerkeramiek en bijpassende meubels en accessoires kunt u uw nieuwe “oude” badkamer veel flair geven!

Zo richt je je retro badkamer in vintage stijl in

Een retro badkamer is klassiek en tijdloos en biedt oneindig veel ontwikkelingsmogelijkheden.
Zet een blikvanger neer met elegante wastafels op het aanrecht, die doen denken aan de waskommen uit de barok.
Een visueel hoogtepunt zijn vrijstaande kuipen die op sierlijke poten staan.
Nostalgische kranen hebben vaak twee grepen voor koud en warm water.
Meubels met een zogenaamde used look zijn ideaal voor in de retro badkamer.

Zo kunt u uw droom van een retro badkamer waarmaken

Badkamerdesign dat zich richt op kortstondige trends, kan snel uit de mode raken. Een retro badkamer daarentegen is klassiek tijdloos en biedt nostalgische mensen eindeloze mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Het bewuste samenspel van verschillende tijdperken geeft een retro badkamerpersoonlijkheid en karakter. Overweeg om een ​​keuze te maken uit om een ​​retro badkamer te ontwerpen

Uitrusting,
Keramiek en
Tegels

Bij het kiezen van decoratie en meubels kunt u ook onconventioneel gaan. Rommelmarkten zijn hier een uitstekende inspiratiebron. En aangezien retro op dit moment absoluut trendy is, laat het huidige aanbod van producten van bekende fabrikanten niets te wensen over.

De wastafel als centraal element van de retro badkamer

De retro badkamer onderscheidt zich van conventioneel badkamerdesign, vooral als het om de wasruimte gaat. Een standaard witte wastafel is hier nogal misplaatst. Wat dacht u van een elegante aanrechtwastafel die doet denken aan de waskommen uit de barok? Wie het nog eleganter vindt, kan zijn keramische waskom uitrusten met een zuil. Ook ornamenten die de wastafel in de retro badkamer een blikvanger maken, zijn stijlbepalend.
Of wil je een retrowastafel combineren met een opbergsysteem? Zo zijn er wastafels die als set worden aangeboden met bijpassende onderkast. Richt uw badkamer in in een tijdloze landhuisstijl en gebruik dergelijke opberg- / wasplaatsoplossingen voor handdoeken, cosmetica, etc.

 

Tijdloos mooie badkuipen en douches voor in je retro badkamer

Badkuipen voor uw retro badkamer verschillen ook van de conventionele versies van de standaarduitrusting. In plaats van een wit bad met drager, kies je voor speelse modellen in de retro badkamer. Een visueel hoogtepunt zijn vrijstaande kuipen die op sierlijke poten staan. Met een vrijstaande mengkraan aan de kop van de badkuip breng je nostalgische accenten aan. De ultieme vintage look creëer je met baden met een gekleurd glazuur aan de buitenzijde.

Gietijzeren of koperen kuipen

Kies voor een gietijzeren kuip en voorzie deze van messing pootjes om uw badkamer in renaissancestijl in te richten. Badkuipen van koper zien er ook antiek uit. Bedenk echter dat dergelijke bakken niet met schuurmiddelen mogen worden schoongemaakt. Om veiligheidsredenen moeten badkuipen van geleidende materialen ook worden voorzien van een beschermende potentiaalvereffening.

Douchebakken & douchecabines voor de retro badkamer

Inloopdouches en inloopdouches zijn niet alleen trendy in moderne badkamers, ze worden ook gebruikt in retro badkamers. Tegelmozaïeken of grotere keramische tegels met Spaanse of Marokkaanse ornamenten zijn geschikt voor de inrichting van de doucheruimte in de retro badkamer. Wie liever een douchebak installeert, vindt ook wat hij zoekt in de diverse fabrikanten. Diepe stalen douchebakken in aardetinten laten zich goed combineren met speelse messing armaturen. Messing douchesystemen maken de vintage stijl compleet.

Retro badkameraccessoires

Of het nu gaat om een ​​decoratie met keramische inzetstukken of klassiek subtiel in Victoriaanse stijl – de selectie van badkamerarmaturen voor een retro badkamer biedt modellen voor elke smaak. Er zijn fittingen in de kleuren messing, brons, koper of goud. Vaak zijn nostalgische kranen echter niet uitgerust met moderne eenhendeltechniek. Het instellen van de juiste watertemperatuur is iets complexer, maar deze zogenaamde tweegreepsarmaturen onderstrepen de nostalgische uitstraling van een badkamer met retro design. En hoewel de armaturen er van buitenaf uitzien als museumstukken, scoren ze aan de binnenkant met moderne sanitairtechniek. Met een retro kraan hoef je niet zonder keramische afdichtingen of doorstroombegrenzers om water te besparen.

Welk vloer- en wanddesign maakt mijn retro badkamer helemaal af?

Uw nieuwe badkamer is pas echt compleet met een harmonieus vloer- en wanddesign. Ook hier heb je heel verschillende mogelijkheden. Met mozaïekmatten kun je een wand van de retro badkamer in steenlook rangschikken, wat de kamer een warme en natuurlijke sfeer geeft. Je vintage badkamer krijgt een subtiele en elegante uitstraling als je de wanden laat afwerken met klei, kalk of gipspleister. Deze materialen zijn zeer geschikt voor vochtige ruimtes omdat ze klimaat regulerend werken. U kunt deze pleisters echter niet gebruiken in direct natte ruimtes, bijvoorbeeld onder de douche. Hier moet tadelakt, een verdichte kalkpleister, worden gebruikt. De inrichting van de retro badkamer harmonieert goed met de bloemen- of geometrische patronen op de tegels. Vind je het klassieker? Rust dan je retro badkamer uit met een parketvloer, die wel regelmatig geolied dient te worden. Een vinylvloer is gemakkelijker te onderhouden. Dit laatste heeft als voordeel dat het verkrijgbaar is in hout- en tegellook. Bovendien is een vinylplank ongevoelig voor vocht.

Welke meubels passen in een retro badkamer?

Badkamermeubels met de zogenaamde used look zijn ideaal voor in de retro badkamer. Deze voorziening vertoont bewust gebruikssporen. Als het om decoratie gaat, moet u ook opzettelijk versleten meubels gebruiken. Dus de antieke indruk wordt compleet gemaakt door

Een metalen rek voor handdoeken of cosmetica,
Antieke koperen platen,
Spiegel en
Houten stoelen.

Geef uw mening

Laat een reactie achter