Voordelen en nadelen van elke dag douchen

Een douche is een middel om de huid of het haar te reinigen met water of andere bad oplossingen. Aangezien er veel mensen zijn die graag elke dag douchen, is het de moeite waard om na te gaan of deze gewoonte voordelig is of niet.

Er zijn voor- en nadelen van elke dag douchen waarmee u rekening moet houden bij het handhaven van hygiëne en gezondheid. Dit is wat we zullen bespreken:

Voordelen van elke dag douchen

Hoewel het nemen van een dagelijkse douche voor sommigen misschien te gewoon lijkt, heeft het echte voordelen voor ons lichaam en onze huid. Het helpt de bloedstroom te stimuleren, waardoor we een betere bloedsomloop hebben.
Wanneer ons lymfestelsel wordt geactiveerd, worden afvalstoffen uit het hele lichaam veel sneller geëlimineerd, waardoor we een gezondere huid en gezonder haar krijgen.

Elke dag douchen is zelfs belangrijk voor mensen met een vette huid, omdat het acne helpt voorkomen en overtollig talg van het gezicht verwijdert. Elke dag douchen helpt ons ook om ons meer ontspannen te voelen. Dit kan worden bereikt na stress verlichtende activiteiten zoals lichaamsbeweging, massage, yoga en natuurlijk een rustgevende warme douche om onze spieren en zenuwen te kalmeren.

Je zult je energiek voelen, vooral als je je haar elke avond voor het slapengaan wast, wat te vergelijken is met een mini-spa behandeling waar we ons allemaal elke dag aan overgeven!
Voor sommige mensen herstelt het afsluiten van de dag met een ontspannende warme douche niet alleen hun normale lichaamstemperatuur, maar geeft het hen ook gemoedsrust, wetende dat ze klaar zijn om de volgende dag fris te beginnen.

Zoals eerder vermeld, kan elke dag douchen ook helpen de doorbloeding te stimuleren, waardoor de huid er gezond uitziet. Voor mensen met een vette huid zal elke dag douchen een vette huid op afstand houden en je een stralende teint geven.
Vergrote poriën en mee-eters kenmerken de vette huid; het verwijderen van overtollige olie door een douche kan de gezondheid van uw gezicht echt verbeteren, omdat uw lichaam hierdoor een goede zuurstoftoevoer vanuit uw longen krijgt.

Elke dag douchen is prima, vooral voor vrouwen die dagelijks make-up op hun gezicht willen aanbrengen; regelmatig wassen of reinigen verwijdert overtollig vuil zoals stof, bacteriën die vlekken op uw huid kunnen veroorzaken als u ze alleen laat!

Een ander voordeel is de behandeling van roos. We hebben allemaal wel eens last van roos, maar als je elke avond voor het slapengaan een douche neemt, wordt dit probleem verholpen. Elke dag douchen helpt ook om dode huidcellen te verwijderen, die in feite de belangrijkste oorzaak van roos zijn.

Nadelen van elke dag douchen

Zoals al het andere, kan elke dag douchen slecht zijn voor je gezondheid en welzijn als je het niet goed doet, of als je niet geniet van een goede routine die goed is voor je lichaam. Dit is wat we zullen bespreken in ons gedeelte over nadelen:
In sommige gevallen kan te vaak douchen de huid uitdrogen, waardoor u een schilferig uiterlijk krijgt. Wanneer water uit ons lichaam verdampt, wordt de huid droger, wat leidt tot jeuk, vooral wanneer het wordt blootgesteld aan ijskoude lucht na het douchen.

Als je elke dag doucht, zorg er dan voor dat je een vochtinbrengende crème aanbrengt die je huid helpt de natuurlijke oliën te herstellen die ze tijdens het douchen verloren heeft. Door overmatig douchen hebben we de neiging om meer vocht uit onze huid en haar te verliezen, die veel eiwitten nodig hebben voor een gezonde haargroei!
Het haar verliest of houdt vocht vast, afhankelijk van de textuur. Voor degenen met dik en stug haar die dagelijks douchen, moeten ze 2-3 keer per week de tijd nemen om hun lokken diep te conditioneren om ze gezond te houden.

Aan de andere kant kunnen mensen met fijn en dunner wordend haar kiezen voor wekelijkse eiwitbehandelingen als ze extra bescherming tegen haarbreuk nodig hebben. Als jij een van die mensen bent die minstens 3 douches per dag neemt (ochtend, middag en nacht), kan het zijn dat je lichaam de essentiële voedingsstoffen mist die het nodig heeft voor een optimale groei.
Experts raden aan om niet vaker dan één keer per dag te douchen, maar dit is alleen toegestaan ​​als we dagelijks sporten om onnodige olie uit onze poriën of oksels te zweten.

Elke dag douchen kan leiden tot extreme uitdroging van de huid, die wordt gekenmerkt door een zeer schilferige huid, waardoor u er ongezond uitziet, vooral als u ook een schimmelinfectie heeft.
Hoewel dit misschien niet gebeurt na een simpele douche, zal uw huid door veelvuldig baden sneller zijn natuurlijke hydratatie verliezen, waardoor deze kwetsbaar wordt voor ziekten veroorzaakt door een schimmel (ringworm) en bacteriën (stafylokokken).

Als je elke dag doucht zonder jezelf goed af te drogen, zullen waterdruppels op je huid verdampen in de lucht, wat betekent dat er nog steeds bacteriën en ziektekiemen mee reizen.
Dit is iets wat je wilt vermijden, omdat het lange tijd achterlaten van een warme vochtige omgeving kan leiden tot geurvorming en dus een onaangename geur na het douchen.

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Water is..
Logo
Shopping cart