Waterbesparende douchekoppen

Overmatig waterverbruik is een probleem dat we allemaal moeten proberen aan te pakken! De gemiddelde Nederlandse burger gebruikt gemiddeld 150 liter water per dag en de vraag naar water groeit met 1% per jaar. Met cijfers als deze is het gemakkelijk in te zien hoe watertekorten zonder enige verandering een echt probleem kunnen worden. In uw huis heeft uw dagelijkse bad en douche het hoogste waterverbruik van allemaal. Als gevolg hiervan is dit een gebied waar u naar moet kijken als u water wilt proberen te besparen.

Een eenvoudige manier om water te besparen, is door sommige van uw baden over te schakelen naar douches. Hoewel een bad ongelooflijk ontspannend en stressverlagend kan zijn, verbruikt het vaak veel meer water en energie dan een douche. Hoewel douchen water kan besparen, kunt u nog verder gaan door een waterbesparende douchekop aan te schaffen.

Hoe werken waterbesparende douchekoppen?

Waterbesparende douchekoppen verminderen de hoeveelheid water die u in de douche gebruikt door de stroom te regelen of het water te beluchten. Hierdoor kunt u het water dat uit uw douchekop komt tot 50% verminderen terwijl u toch een aangename douche-ervaring heeft.

Er zijn een paar verschillende manieren waarop uw douchekop u kan helpen water te besparen en we hebben deze hieronder uiteengezet.

Beluchter Douchekoppen

Beluchte douchekoppen mengen water met lucht om grotere waterdruppels te creëren. Dit geeft de indruk en het gevoel van meer water dan er in werkelijkheid is. Het resultaat is dat u een douchekop overhoudt die dezelfde ervaring produceert terwijl u tot 50% minder water gebruikt.

De infusie van lucht en water in deze douches zorgt voor een luxe en zijdezachte water ervaring waardoor je je afvraagt ​​waarom je ooit een ‘power shower’ nodig had.

Stroomregelaars

Een andere gemakkelijke manier om water te besparen, is door een debietregelaar op uw douchekop te installeren. Stroomregelaars zijn ontworpen om de hoeveelheid water die u gebruikt te beperken door de water afgifte van uw douchekop te verminderen.

Als het water in uw huis onder een hoge druk staat, betekent dit vaak dat u meer water verbruikt dan u nodig heeft elke keer dat u gaat douchen, wat gewoon in de afvoer wordt verspild. Door een stroomregelaar te installeren, zorgt u ervoor dat uw douche alleen de benodigde hoeveelheid water gebruikt, waardoor het verbruik wordt verminderd en uw waterrekening wordt verlaagd!

Verstelbare douchekoppen

Met verstelbare douchekoppen kun je verschillende douche-ervaringen hebben, inclusief krachtigere douches, zonder extra water te gebruiken.

Veel verstelbare douchekoppen hebben een instelling die het water door een kleiner aantal gaten duwt, zodat u kunt genieten van een krachtige douchestroom zonder extra water te gebruiken (denk aan de toename van de druk wanneer u uw vinger over het uiteinde van uw tuin legt slang).

Hoewel deze douchekoppen niet per se ‘waterbesparende douchekoppen’ zijn, zullen ze je in staat stellen om een sterkere stroming te ervaren zonder het verhoogde waterverbruik dat gewoonlijk gepaard gaat met krachtige douches.

Andere manieren om water te besparen onder de douche

Naast de aanschaf van een waterbesparende douchekop, zijn er nog andere manieren waarop u eenvoudig water kunt besparen elke keer dat u doucht! De onderstaande opties zijn eenvoudig te implementeren en zullen u helpen uw steentje bij te dragen om water te besparen!

Houd je douchekop schoon

Vooral als u in een gebied met hard water woont, kan uw douchekop na verloop van tijd verstopt raken met minerale afzettingen. Dit kan ertoe leiden dat de sproeiers water in alle richtingen spuiten of ze gewoon allemaal samen verstoppen. Dit zal de prestaties van uw douchekop verminderen, wat betekent dat u de stroom van uw douche hoger moet zetten om dezelfde prestaties te krijgen en water te verspillen. Evenzo, als de kalkaanslag ervoor zorgt dat het water van je weg spuit, wordt dit water ook verspild. Door uw douchekop schoon te houden, zorgt u ervoor dat u de best mogelijke stroom krijgt, waardoor verspilling wordt verminderd en u de druk niet hoeft op te voeren.

Eco-instellingen voor douche gebruiken

Veel douchekranen hebben instellingen waarmee u met een lager tarief kunt douchen. Als u voldoende waterdruk in uw huis heeft, kan het een gemakkelijke manier zijn om water te besparen door uw douche op een lagere druk dan de maximale druk te zetten.

Tijd van je douches

Hoe langer u onder de douche staat, hoe meer water u verbruikt, dus waarom zou u geen timer instellen om uw waterverbruik te beperken. Of nog beter, installeer een radio en beperk je douche tot de lengte van je favoriete nummer!.

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Water is..
Logo